De meest gestelde vragen

Hier lees je antwoorden op de meest gestelde vragen over Het Yoga Hotel. Ben je benieuwd wie er meegaan, hoeveel vrije tijd je hebt, wat er zoal te doen is in de regio en wat precies is inbegrepen? Lees hier meer.
En kijk op Instagram of Facebook voor  meer foto’s en achtergrondinformatie.
En kijk Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Wie vind je in Het Yoga Hotel?

In Het Yoga Hotel vind je vrouwen op zoek naar een effectieve time-out, een cadeautje voor zichzelf. Dames met behoefte aan opladen, even weg van werk, gezin, het leven van alledag. Dames die zichzelf op de eerste plek willen zetten. Vrouwen die geen verplichtingen willen (van een groepsreis), gesteld zijn op hun vrijheid en privacy en daarnaast de geborgenheid van een groep wel prettig vinden. 

Stil
Het is geen veganistische, zweverige of stilte yogareis. Daar zijn wij zelf te praktisch en nuchter voor. We staan open voor “goed en gezellig” contact met elkaar én we respecteren elkaars privacy. Daarom is het dagelijks stil tussen 22:30 – 9:30 uur (tot en met de ochtend yogales). Waarom? Omdat de gezelligheid (lees: prikkels) van anderen soms (te)veel kan zijn en het je goed kan doen om soms alleen je eigen “geluid” te horen. Het effect hiervan is groots, nog meer me-time. We beloven: dit ga je waarderen.

Geen party-hotel
Het Yoga Hotel draait (ook) om welzijn, balans en gezondheid. Daarom eten we veel vegetarisch en kiezen we bewust om overdag geen alcohol te schenken. Zin in een wijntje? Dat kan ná de tweede yogales. Ben je op zoek naar ‘een wijntje’ vanaf de lunch, een dansje of op stap gaan, dan is dit niet jouw reis.  

Yoga ervaring
Dames mét en dames zonder yoga ervaring; met interesse om kennis te maken met yoga of juist eindelijk meer tijd willen vrijmaken voor yoga. Het Yoga Hotel is er voor iedereen, want yoga doe je voor jezelf. Het is geen competitie wie de meest ingewikkelde houding lang volhoudt. Wat anderen doen, doet er niet toe. 

Leeftijd, alleen of samen
De meeste dames zijn 40+, komen alleen of met een vriendin/zus. Per reis is er plek voor 10 – 14 deelneemsters.

Is het fijn om alleen te komen?

Ja, het voordeel is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Ontstaat er een interessant gesprek of een bijzondere ontmoeting? Dan is dat leuk meegenomen. Maar het hoeft niet. Het is geen groepsreis: jij bepaalt zelf hoe en met wie je de dag doorbrengt. Na het ontbijt trek je je eigen plan: de hele dag aan het zwembad; koffie drinken op een van de terrassen of een wandeling naar het dorpje; of een bezoek aan een stad? Het kan allemaal.

We merken dat zowel individuele gasten bij ons boeken als setjes van twee (vriendinnen/zussen). 

Als je in een groot verwerkingsproces zit of als je je instabiel voelt, kan yoga in groepsverband soms zwaar zijn. Informeer dan of de reis wel geschikt voor je is.

Geen retraite? Geen groepsreis? Hoe zit dat?

Tijdens een retraite is er vaak de gelegenheid om in een groep met behulp van een begeleider even uit het dagelijks leven te stappen. Een spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Dat is Het Yoga Hotel niet.

Het Yoga Hotel is ook geen groepsreis waarbij samen eten, groepsgesprekken of groepsactiviteiten vaste onderdelen zijn.

In Het Yoga Hotel bieden we activiteiten aan die bijdragen aan goede zelfzorg. Maar er zijn geen verplichtingen. Het is een minivakantie met jezelf op de allereerste plaats en je legt aan niemand verantwoording af hoe jij je dag indeelt. 

Zijn mijn vlucht en transfer inbegrepen?

  • Nee, je vlucht niet. Als deelnemer boek je zelf de vlucht die het beste aansluit op jouw wensen.
  • Transfer is optioneel, dit bieden we aan op een vast tijdstip (toeslag €35). Zie info voor de tijden.

VZR Garantiefonds? Wat is dat?

Het Yoga Hotel maakt gebruik van de garantieregeling VZR Garant. Je kunt dit controleren via hun deelnemerspagina. Je leest hier ook wat deze garantie precies inhoudt.

Het Yoga Hotel betaalt per jaar een bijdrage aan het fonds zodat jij met een gerust gevoel je reissom kunt voldoen. Zie de reisvoorwaarden van Het Yoga Hotel voor meer informatie en natuurlijk de website van VZR Garant

Uit wie bestaat het team ter plaatse?

Het Yoga Hotel team in Málaga bestaat uit Sigrid (yogadocent), Marlieke (kok), Martine (regelaar) en Irene (organisator). We staan te popelen om je te ontvangen. Lees hier meer over ons.

Is de reis zakelijk aftrekbaar?

  • Ben je zelfstandig onderneemster? Dan bepaal je zelf wanneer én waar je werkt. En omdat een verblijf in Het Yoga Hotel bijdraagt aan je persoonlijke en dus ook je zakelijke groei, zijn de kosten volgens bepaalde regels zakelijk aftrekbaar. Bovendien is er goede wifi. Je werk kan doorgaan. Ook dat maakt deze reis aftrekbaar.
  • Vanwege de ‘bijzondere regeling reisbureaus’ zit er geen btw op de factuur.
  • Werk je in loondienst? Een bezoek aan Het Yoga Hotel staat voor goede zelfzorg en werkt stress verminderend. En dat is belangrijk, voor je werkgever, je omgeving en vooral voor jezelf. Sommige werkgevers vergoeden het verblijf vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget.

Hoeveel vrije tijd heb ik?

Het aangeboden programma (yoga, massage, wandeling) is volledig vrijwillig. Je hoeft je hiervoor dus ook niet aan- of af te melden.  Dagelijks tussen 10.30 – 17.30u heb je hoe dan ook alle ruimte voor vrije tijd. Om 13.30 uur verzorgen we een lichte lunch. Je bepaalt zelf of je hierbij aansluit of dat je liever op pad gaat.

En is voor jou één yogales per dag voldoende? Ook prima. Alles mag, niks moet.

Ben je heel ondernemend en wil je er graag op uit? Dat kan. Vanaf de villa zijn er leuke wandelingen en een klein dorpje op loopafstand. Wil je verder weg, dan raden we je aan een auto te huren. Hoe leuk is het om ’s middags te toeren door Andalusië op zoek naar de leukste dorpjes en het bruisende Málaga? Wij hebben goede ervaringen met MalagaCar.com.

Wat is er te doen in de regio?

We hebben tips voor de leukste activiteiten, fijne terrasjes, mooie witte dorpjes of een toffe fietstoer door Málaga. En wist je al dat Nerja en Frigiliana –  het mooiste dorp van Spanje – dichtbij liggen? En dat Málaga het walhalla is van de dakterrassen?

Na boeking ontvang je een reisgidsje met al onze persoonlijke tips over Málaga en de regio. 

Wanneer is de volgende editie?

Leuk dat je enthousiast bent! In 2024 organiseren we 2 reizen. De najaarsdatum maken we binnenkort bekend. Wil je op de hoogte blijven? Houd dan deze website en/of instagram in de gaten en/of stuur alvast een mailtje naar info@hetyogahotel.nl.

Heb je een andere vraag? Stel ‘m gerust!

info@hetyogahotel.nl 

WhatsApp Stel gerust je vraag